logo
Actueel/rooknieuws


27 juni 2008: Stivooro wil meerokers harder aanpakken

Per 1 juli start Stivooro een actie om meerokers hard aan te pakken. Met de actie 'Eigen Rook Eerst' zal de rokers-organisatie op ludieke maar confronterende wijze parasiterende meerokers aanspreken op hun asociale gedrag. Meer info hier.

16 maart 2008: Campagne "Rook voor twee" van start

Vandaag is met het uitreiken van het eerste pakje "Plop vanille shag" aan een willekeurige zuigeling de campagne "Rook voor Twee" van start gegaan. Deze campagne poogt de jeugd jonger aan het roken te krijgen. Voor meer info kunt u hier terecht.

28 januari 2008: Minder rokers in 2007, meer uitstoot

Ondanks een daling van het aantal rokers met 3% is de gezamelijke uitstoot gegroeid. Deze steeg in 2007 met 20% naar de 73,6 mton. Deze sterke stijging is te verklaren door groei in de zware shag. Daarnaast blijken dankzij anti-rook campagnes vooral beginnende of ongetalenteerde rokers te stoppen met uitstoot.

16 mei 2007: Verstokte meeroker veroordeeld

Gerdien T. te H is door de rechtbank veroordeeld to het betalen van 120000 euro ter compensatie van het jarenlang excessief meeroken met haar rokende collega's. STIVOORO advocaat Harry Moechtar Thalib spreekt van een grote overwinning. 'Jarenlang heeft G.T. gelijk een parasiet meegerookt met mijn clienten zonder dat zij hier ook maar een kleine vergoeding voor hebben ontvangen. Ze betalen zich de pleuris aan rookwaar terwijl G.T. hier ongegeneerd van profiteerde zonder, en dat is eigenlijk nog het ergste, te vragen of zij zich niet ergerden aan haar passieve rookgedrag! Met deze uitspraak is een doorbraak geforceerd en ik verwacht dat ook dat vanuit de werkgevers preventieve maatregelen worden genomen om ongewenst meeroken te vermijden!'

13 mei 2006: Nieuwe TV spotjes

Vanaf maandag zullen de eerste STIVOORO spotjes van de actie "Maar ik rook tenminste" te zien zijn. Deze spotjes zullen op schokkende wijze het roken in nederland weer op het programma proberen te zetten. Voorzitter Decker-Han de Koninck verwacht een enorme toeloop aan leden. 'Jarenlang zijn rokers systematisch vernederd en vertrapt door de overheid. Met deze actie slaan we keihard terug. Deze actie is nog maar het begin van wat Nederland de komende maanden gaat meemaken. Wacht maar tot we starten met onze campagne Stop met Niet Roken'.

Aan de campagne is ook nog een leuke actie verbonden. De eerste 25 nieuwe leden die via deze campagne worden binnengehaald worden namelijk beloond met een doos limited edition 'STIVOORO' sigaren handgerold door onze bestuursleden in kersvers subsidiegeld. Reden te meer om gevolg te geven aan deze STIVOORO campagne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

neplog
zu hause over ons contact