logo
Sigaret vs Appel: strijd der titanen
 

Sinds jaar en dag strijden appel en sigaret om de gunst van de consument als handconsumptie. Deze strijd wordt op meerdere fronten gevochten. Want een handconsumptie moet gezond zijn, goed in de hand liggen, smakelijk zijn en stoer en aantrekkelijk ogen. Stivooro helpt u een keuze maken. Wij leggen appel en sigaret naast elkaar voor een vergelijkende test en lieten ons onafhankelijke panel een oordeel vormen.

 
Imago: Eerlijk gezegd was de appel ons tot op heden onbekend. De naam roept negatieve associaties op. Appels werden die niet veel gegeten gedurende WOII? Lezers van het boek 'bijbel' weten dat een appel en een worm de mensheid verdoemden
 
Imago: Jaaaaaa, sigaretten! Heerlijk! Symbool van bevrijding. Vrijheid, frisse lucht. In bijbel geen negatieve referenties te vinden wat betreft de sigaret. Een heerlijk natuurproduct
Uiterlijk: Zeg nou eerlijk: zo'n appel ziet er niet uit. We snappen niet wat mensen er in zien. Ranzig. Hier wil je echt niet mee gezien worden. Vormgeving van lik mijn vestje.
 
Uiterlijk: Mooie strakke vormgeving. Heel duidelijk aangegeven aan welke kant de consumptie dient plaats te vinden.
Smaak: De reacties hier waren voornamelijk negatief. Een aantal voorbeelden. 'Hij smaakt vettig', 'dit lijkt nergens op', 'dit is walgelijk'. Gelukkig was er ook een enkel positief geluid ('het smaakt naar asbak').
 
Smaak: Ook hier alom lof. Fris, karaktaristiek, tintelend. Het panellid dat bij de appel mild was in oordeel benadrukte dat zijn voorkeur toch bij de sigaret lag vanwege nog sterkere asbaksmaak.
Textuur: Harde taaie schil, papperige inhoud, onaantrekkelijk. Lastig aan te steken. Te veel vocht,
 
Textuur: Textuurtechnisch valt de sigaret enkel lof ten deel
Geur: Uitermate ranzig, als een appel die te lang heeft liggen rotten.
 
Geur: Ja, wat kan je daar nog over zeggen. Boeken zijn er over volgeschreven. Vooral bij gebruik van menthol sigaretten is tanden poetsen overbodig.
Gezondheid: Op gezondheidsaspect scoort deze 'appel' schrikbarend slecht. Tijdens de testperiode zijn drie van de vijf leden van het appel-panel overleden. Dit product zou direct uit productie moeten worden gehaald.
 
Gezondheid: De resultaten van onze test spreken alle doemberichten tegen die de tandartslobby en de anti-rook maffia de media insturen. Daarom herhalen we een uitspraak van de huisarts in ons panel: 'Een sigaret in de mond maakt het lichaam weer gezond!'.
Handgevoel: Handconsumpties moeten vooral goed in de hand liggen. Dit is bij deze appels totaal niet het geval. Pogingen om de appel quasi nonchalant tussen wijs- en middelvinger te houden faalden jammerlijk.
Handgevoel: Perfect.

Conclusie: de sigaret wint het op alle fronten van deze appel. Wij voorzien dan ook veel triomf voor deze handzame tabakstaaf. Kiest u voor smaak, geur en gezondheid dan kunt u niet om de sigaret heen. In tegenstelling tot de appel is de sigaret puur natuur en bevat nagenoeg geen vlees dus uitermate geschikt voor die malle vegetariers. Tip: zonder filter verliezen de natuurlijke bestanddelen niets van hun werking.
neplog
zu hause over ons contact