logo

Nieuwe campagne 'Eigen Rook eerst'

meeroken is diefstalIedereen kent ze, die parasieten die weigeren zelf rookwaar te kopen maar ondertussen toch mooi met onze peuken meeroken. Je betaalt je blauw aan sigaretten, terwijl 63% van de werkzame stoffen door meerokers wordt geconsumeerd zonder ook maar een cent te betalen.

Onze gezamelijke campagne 'Eigen Rook Eerst' moet uitkomst gaan bieden met het volgende stappenplan waarin zowel Stivooro als u zelf kunt bijdragen:

 

Stap 1: Spreek meerokers aan op hun gedrag. Stivooro zal dit gaan doen middels een campagne in de media maar ook u kunt een bijdrage leveren. Stap bijvoorbeeld naar een meeroker in uw omgeving af en leg uit hoe veel geld u kwijt bent aan hun gedrag. Dergelijke voorlichting zou er toe kunnen leiden dat de meeroker tot inkeer komt en zelf rookwaar zal aanschaffen.

Stap 2: Mocht direct aanspreken niet helpen, dan zou het groepsgewijs uitoefenen van druk misschien kunnen helpen. Beweeg u met een groepje rokers op dreigende wijze richting meerokers en eis uw nicotine en teer terug. Mocht de meeroker niet meewerken neem hem/haar dan desnoods met dwang naar een oudere asfastweg om hem/haar daar compensatie-teer uit het asfast te oogsten. Uiteraard heeft dit geen praktisch effect, maar het werkt wel uiterst intimiderend.

Stap 3: Stivooro zal ondertussen ook gaan lobbyen bij de overheid om een compensatieregeling in te stellen die het niet-rokende deel van de bevolking middels een speciale accijns laat meedragen in de tabakskosten van rokers. Laatsgenoemde groep zou dit terugzien in een subsidie per pakje sigaretten of ander rookwaar.

Stap 4: Schadevergoeding eisen. Hardnekkige meerokers dienen binnen ons rechtsbestel aangepakt te worden. Als iemand uw huis binnendringt en uw koelkast leeg eet dan is deze persoon strafbaar. Hetzelfde geldt voor meerokers. Meeroken zonder vergoeding is diefstal. Stivooro kan u eventueel steunen in de rechtgang mocht u niet verzekerd zijn voor rechtshulp.

Stap 5: Mochten de stappen hierboven mislukken dan zal Stivooro gaan pleiten voor een meerookverbod. Meerokers zullen zich geconfronteerd zien met de keuze tussen zelf roken, stoppen met meeroken en gevangenisstraf.

neplog
zu hause over ons contact