logo
Plop's rookpaal

Elke maand neemt een bekende rokende kinderentertainer plaats aan Plop's rookpaal voor een goed gesprek en kritische vragen. Deze eerste aflevering heeft schuift Plop bij zichzelf aan.

Plop: Welkom Plop, schuif aan.

Plop: Dank, Plop, dank....

Plop: Wat kan ik je te roken aanbieden?

Plop: Dat weet jij net zo goed als ik! Ha hahaahahaha!

Plop: Ha hahaahahaha!

Plop: Ha haha!

Plop: Ha whahaa haha!

Plop: Ha ha.....

Plop: Je bent grappig, Plop. Geen wonder dat je de grootste performer van de Benelux en omstreken bent, door critici geprezen, maar behalve artistiek ook commercieel een groot succes. Aanbeden door vele schaarsgeklede vrouwen en tot voorbeeld dienend voor zich tekort voelende mannen en, laten we ze niet vergeten, maar toch op de laatste plaats, enthousiaste kinderen.

Plop: Praat me er niet van. Ik weet het. In mijn schaduw loopt niemand.

Plop: Inderdaad. Maar teruggrijpend op uw rookconsumptie, zie hier uw rokertje.

Plop: Dank u.

Plop: Over uw schaduw gesproken. Boze stemmen beweren dat uw rookgedrag de oorzaak is van uw ..... eh ..... vertikale gelimiteerdheid.

Plop: Je zegt het zelf....boze stemmen. Luister je altijd naar boze stemmen? Stemmen die het kunnen weten, beweren anders. Met mijn lengte is niets aan de hand, ik meet een eerlijke 1.96, eerder dankzij dan ondanks mijn rookgedrag. De titel 'kabouter' is afkomstig van mijn nick op MSN. Mijn fans weten dat. Toch blijkt ook hier weer dat dit tot verkeerde conclusies lijdt.

Plop: Is het dan niet wat misleidend om de titel 'kabouter' te blijven gebruiken? Is dit geen beschermde titel?

Plop: Ach, meneer. U kent het wereldje net zo goed als ik. Deze term wordt zowieso te pas en te onpas gebruikt. Ik kan u echter vertellen dat ik echt geen uitzondering ben. Paulus de Boskabouter is 2.03 meter, Nijntje 1.98 (en bovendien een marmot en geen konijn), K3 bestaat uit drie verklede kerels, Schnappi's carriere hangt meer af van de beschikbaarheid van kukudent dan hem lief is en Pipi Langkous is een shag rokende vrouw in de overgang. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Plop: Genoeg hierover. Graag hoor ik meer van u over uw rookvoorkeur.

Plop: Zoals u belieft. Mijn voorkeur gaat uit naar cigaren. Havana's. Niets is heerlijker dan na een zware dag kinderen entertainen achteroverleunend met een wilde Havana mijn geld te tellen. Weet je wat ik voor optredens vraag? HAHAHAHAH. Sukkels.

Plop: Iets anders. Het is vandaag 5 mei. U heeft de oorlog meegemaakt. Hoe heeft u deze tijd ervaren?

Plop: Mooie tijd. Veel geld verdiend. Ik snap niet dat er zoveel negatieve verhalen over deze tijd de ronde doen....

Plop: Zou je kunnen zeggen dat u die tijd mist?

Plop: Nou, ik kan u vertellen dat ik 5 mei altijd een wat trieste dag vind. WOII was heus niet alleen narigheid. Nu moet ik wel toegeven dat mijn NSB lidmaatschap dan ook bijzondere privileges met zich mee bracht. Na de oorlog leidde dat lidmaatschap wel tot enig wenkbrauwfronzerij maar mijn huidige fans kennen mijn verleden en staan volledig achter de keuzes die ik destijds heb gemaakt.

Plop: Zo is het maar net. Mensen hebben zo'n negatieve blik op de wereld. Steek je je sigaar niet aan?

Plop: O ja, natuurlijk. Aaaaaaah.....aaaaaaah....hhmmmmmmm

Plop: Welverdiend, Plop. Kabouter of niet.....je bent een geweldige kerel.

Plop: Tsja......

Plop: Volgende keer bij mij aan de rookpaal weer een andere rokende kinderheld. Schnappi? Samson? Gert, Adriaan van Dis? U wacht maar af!

neplog
zu hause over ons contact